Future Tennis trainers

 

Tennissen bij Future Tennis

Vanaf april 2013 verzorgt Future Tennis tennislessen in de regio Groningen en Drenthe. Future Tennis is een tennisschool die alles omtrent tennislessen overneemt van de tennisvereniging en deze hiermee ontzorgt. Hierdoor kan de vereniging zich focussen op andere zaken binnen het verenigingswezen. Naast het geven van tennislessen verzorgt Future Tennis, begeleiding bij toernooien voor junioren en senioren, open dagen, clinics voor scholen, bedrijfsuitjes, verjaardagsfeestjes en op aanvraag aangepaste activiteiten. 

Bij Future Tennis werken alleen gediplomeerde tennistrainers. Minimaal hebben zij een A tennisleraar licentie. Future Tennis werkt vanuit de volgende missie en visie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Missie

Future Tennis streeft ernaar om een toonaangevende tennisschool in de regio Groningen en Drenthe te zijn die een grote bijdrage levert aan de groei van het aantal tennisleden in deze regio. Future Tennis wil kwalitatief goede tennislessen verzorgen binnen het verzorgingsgebied waarbij er continu wordt gezocht naar verbeterpunten en waarbij het sociale contact tussen deelnemers een grote rol speelt. 

Visie

Future Tennis wil uitgroeien tot een betrouwbare partner van vele tennisverenigingen, met als taak het verzorgen van de tennislessen en andere tennisactiviteiten op een, afhankelijk van de wensen van de club, zo’n hoog mogelijk niveau en het voorzien in de behoefte aan informatie en scholing op dit gebied. Uiteindelijk dient tennis onder de jeugdspelers sport nummer één te worden en wil Future Tennis de sport in zijn algeheel in de regio versterken d.m.v. samenwerking en kennisdeling met verenigingen en tennischolen uit diezelfde regio. 

 

Future Tennis vindt het erg belangrijk dat jeugdleden naast trainen veel meedoen aan wedstrijden. Denk hierbij aan de World Tour competitie voor rood, oranje en groen. Ook de voor en najaarscompetitie voor de jeugd t/m 17 is erg belangrijk. Naast deze wedstrijden vindt Future Tennis het belangrijk dat er veel deelgenomen wordt aan toernooien buiten de eigen vereniging. De jeugd zal hier heel veel plezier aan beleven en de tennissport nog beter onder de knie krijgen. het is belangrijk om het geleerde uit te voeren in de wedstrijd om daarmee progressie goed te kunnen zien en succesbeleving te hebben. 

Ook voor volwassenen is het van belang om deel te nemen aan toernooien. Vaak wordt er alleen getraind en wordt er te weinig in wedstrijdsituaties gespeeld. Mentaal, fysiek en sociaal heeft het een zeer positieve bijdrage aan de succes en plezierbeleving van de sport.